Motorola l7 error 39 02

motorola l7 error 39 02

Article Data Codes. •. Boat Data Codes. •. Gun Data Codes. •. Other Transactions Codes. •. Personal Descriptors Codes. Motorola L7 No disply Motorola L7 Mobile phone not booting. SW Version: R3517_G_0A.63.12R PHONE CODE SIG ERROR: 35:02: OK to Program Connect USB. UNLOCKING INSTRUCTION FOR Motorola L7 · STEP 1: Enter your Motorola L7 information · STEP 2: Pay securely · STEP 3: Receive your Motorola L7 unlock code.

Assured: Motorola l7 error 39 02

Motorola l7 error 39 02
MYSQL ERROR ACCESS DENIED FOR USER
Motorola l7 error 39 02

Vendor:Product

Make sure you vendor= and product= are your phones id's.

Also change the usb:vVENDOR8pPRODUCT* to also reflect your id's.

alias usb:v22B8p2B24* usbserial
options usbserial vendor=0x22b8 product=0x2b24

dmesg will result in /dev/ttyUSB0 and 1

This site will help also.

http://www.arachnoid.com/linux/linux_mobile_internet_access.html


Walt
Tacoma, WA


anjilslaire

July 26th, 2008, 06:38 AM

check my post here for my L6 SLIVR. Still works gerat in Hardy:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=2686308&postcount=127


tman-ph

July 31st, 2008, 03:24 AM

in hardy, install moto4lin and p2kmoto:

sudo apt-get install moto4lin p2kmoto

then run p2ktest, motorola l7 error 39 02. if you see the files in your phone then you should be able to connect to it using moto4lin.

remember to run it as root:

sudo moto4lin

thanks moto4lin! it think it's better than motorola phone tools for windows!


Fintan

July 31st, 2008, 05:34 AM

Thank you for that but this is what I get:


[email protected]:~$ p2ktest
P2k Test
Device list:
03f0:5c11: [HP] [Photosmart C4200 series]
0000:0000: [] []
0000:0000: [] []
055d:1060: [] []
0000:0000: [] []
22b8:4902: [] []
0000:0000: [] []
Switching to P2K.
P2k Phone found

(E_p2k_connect.-3: Unable to set configuration)
Error:[error sending control message: Operation not permitted]
(E_p2k_getPhoneName.-14: E001)
Can not get phone model
Error:[error sending control message: Operation not permitted]
(E_p2k_getDriveName.-14: E001)
Can not get drive name
Error:[error sending control message: Operation not permitted]
(E_p2k_freeSpace.-14: E001)
Can not get free space Error:[error motorola l7 error 39 02 control message: Operation not permitted]
(E_p2k_fileCount.-14: E001)
Can not get file count Error:[error sending control message: Operation not permitted]
(E_p2k_fileCount.-14: E001)
(E_p2k_fileList.-14: E000)
[email protected]:~$

on all of my usb ports

Kubuntu Hardy kde3.5.9 / kde4.1 (upgraded to today)

Any ideas?


Endolith

August 28th, 2008, 01:54 AM

Thank you for that motorola l7 error 39 02 this is what I get:

Error:[error sending control message: Operation not permitted]

on all of my usb ports

Any ideas?


Do you need to run this program as root?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=5671038#post5671038


cmtsailor

August 29th, 2008, 05:23 AM

when I login to cvs I can't get past the password request by hitting enter. I just time out.


<<joe>>

September 5th, 2008, 06:51 PM

ya so any update to this


upforthedownstroke

September 5th, 2008, 10:42 PM

I'm having some problems with this one too. I can see my file list when I run
sudo p2ktest, and thus I've attempted to run
sudo moto4lin but the terminal still spits this out when I attempt to connect to the phone:


[email protected]:~$ sudo moto4lin
Form1
PhoneMan
New mode: 1
New mode: 2
doActConnect
doActConnect
P2kProc::doConnect()
doActConnect
(E_getPhoneName: E001)
(E_getDriveName: E001)
(E_fileCount: E002)
(E_getDriveName: E001)
(E_getDriveName: E001)



moto4lin usually spits this out:

[info] Phone pluged as AT
[info] Phone borland f1004 internal compiler error as P2K
Try to connect
[info] Phone connected as P2K
[error] Unable to get phone model
[error] Unable to get drive name
[error] Unable to get file count
[error] Unable to get drive name
Getting file list
[error] Unable to get drive list
Complete

HALP!


upforthedownstroke

September 5th, 2008, 11:38 PM

Update:
I was able to get it working by editing my moto4linrc to read as follows:


[device]
cfgACMdevice=/dev/ttyACM0
cfgATproduct=4902
cfgATvendor=22b8
cfgAutoConnect=1
cfgDetachDriver=0
cfgP2Kproduct=4901
cfgP2Kvendor=22b8


Chilongola

September 6th, 2008, 04:37 AM

where can I find that file?


upforthedownstroke

September 6th, 2008, 06:45 AM

where can I find that file?

/home/user/.qt/moto4linrc

You must edit as root.


anjilslaire

September 6th, 2008, 06:51 AM

Ah, just like I had it configured on the previous page ;)
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=2686308&postcount=127

It's located in /home/USERNAME/.qt/


LexRoss

September 9th, 2008, 05:46 PM

Update:
I was able to get it working by editing my moto4linrc to read as follows:


[device]
cfgACMdevice=/dev/ttyACM0
cfgATproduct=4902
cfgATvendor=22b8
cfgAutoConnect=1
cfgDetachDriver=0
cfgP2Kproduct=4901
cfgP2Kvendor=22b8

Still did not help with my Motorola SLVR L9. Here is what I get on Hardy 8.04 before and after editing the file.

Originally I had cfgAutoConnect=0 in my ~/.qt/moto4linrc file and the output of p2ktest was


$ sudo p2ktest
P2k Test
Device list:
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ehci_hcd] [EHCI Host Controller]
174f:6a31: [] []
0bda:0116: [] []
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ehci_hcd] [EHCI Host Controller]
22b8:4901: [] [?]
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ohci_hcd] [OHCI Host Controller]
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ohci_hcd] [OHCI Host Controller]
P2k Phone found

(E_p2k_connect.-4: Unable to claim the interface)
Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_getPhoneName.-14: E001)
Can not get phone model
Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_getDriveName.-14: E001)
Can not get drive name
Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_fre$ sudo p2ktest
P2k Test
Device list:
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ehci_hcd] [EHCI Host Controller]
174f:6a31: [] []
0bda:0116: [] []
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ehci_hcd] [EHCI Host Controller]
22b8:4901: [] [?]
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ohci_hcd] [OHCI Host Controller]
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic motorola l7 error 39 02 [OHCI Host Controller]
P2k Phone found

(E_p2k_connect.-4: Unable to claim the interface)
Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_getPhoneName.-14: E001)
Can not get phone model
Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_getDriveName.-14: E001)
Can not get drive name
Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_freeSpace.-14: E001)
Can not get free space Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_fileCount.-14: E001)
Can not get file count Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_fileCount.-14: E001)
(E_p2k_fileList.-14: E000)
eSpace.-14: E001)
Can not get free space Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_fileCount.-14: E001)
Can not get file count Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_p2k_fileCount.-14: E001)
(E_p2k_fileList.-14: E000)


Then I've modified the file as suggested with cfgAutoConnect=1. What I have is this:


$sudo p2ktest
P2k Test
Device list:
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ehci_hcd] [EHCI Host Controller]
174f:6a31: [] []
0bda:0116: [] []
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ehci_hcd] [EHCI Host Controller]
22b8:4902: [Motorola Inc.] [Motorola Phone (L9)]
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ohci_hcd] [OHCI Host Controller]
0000:0000: [Linux 2.6.24-19-generic ohci_hcd] [OHCI Host Controller]
Switching to P2K.
P2k Phone found

(E_p2k_openPhone.-1: no p2k phone)
(E_p2k_sendControl.-6: no connection)
(E_p2k_getPhoneName.-14: E001)
Can not get phone model
(E_p2k_sendControl.-6: no connection)
(E_p2k_getDriveName.-14: E001)
Can not get drive name
(E_p2k_sendControl.-6: no connection)
(E_p2k_freeSpace.-14: E001)
Can not get free space(E_p2k_sendControl.-6: no connection)
motorola l7 error 39 02 E001)
Can not get file count(E_p2k_sendControl.-6: no connection)
(E_p2k_fileCount.-14: E001)
(E_p2k_fileList.-14: E000)


Any ideas?


TwiceOver

September 9th, 2008, 11:41 PM

Installing moto4lin

We are going to get the moto4lin source from a cvs repository. You might get an error from cvs at this stage, ignore and proceed. Asked for password? Just press Enter.
Code:

~$cvs -d:pserver:[email protected]:/cvsroot/moto4lin login


At this point I receive a password prompt and hit "enter" and it just drops to the next line blank blinking cursor, does not continue.

EDIT: After about 5 minutes:



[email protected]:~$ cvs -d:pserver:[email protected]:/cvsroot/moto4lin login
Logging in to :pserver:[email protected]:2401/cvsroot/moto4lin
CVS password:
cvs [login aborted]: connect to cvs.sourceforge.net(66.35.250.207):2401 failed: Connection timed out



Any ideas?


lernatix

September 26th, 2008, 01:01 PM

Does this work with 'hardy' 8.04?


lernatix

September 26th, 2008, 01:39 PM

Initializing nautilus-share extension
seahorse nautilus module initialized
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'net usershare' returned error 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing.


** (nautilus:9783): WARNING **: Unable to add monitor: Operation not supported
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'net usershare' returned error 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to motorola l7 error 39 02 user sharing.
^ ^ ^ ^ ^
error code from nautilus.


[info] Phone pluged as AT
Try to connect
[info] AT phone found
[info] Switching device /dev/usb/acm/0 to P2K mode.
[error] Unable to open device
[error] Please check preferences
[error] Unable to connect
Getting file list
[error] Unable to get drive list
Complete
[info] Switching device /dev/usb/acm/0 to P2K mode.
[error] Unable to open device
[error] Please check preferences
[info] Phone is unpluged
[info] Phone pluged as AT
Getting file list
[error] Unable to get drive list
Complete
^ ^ ^ ^
Error from moto4lin.

15 pages to read. 8(


lernatix

September 26th, 2008, 02:18 PM

[device]
cfgACMdevice=/dev/ttyACM0
cfgATproduct=4902
cfgATvendor=22b8
cfgAutoConnect=1
cfgDetachDriver=0
cfgP2Kproduct=4901
cfgP2Kvendor=22b8

THANKYOU THANKYOU THANKYOU

I had to create the moto4linrc file in the .qt folder!
(not sure why it didn't exist)

For the record, the .qt directory is a "hidden folder" ;)


AceOnline

September 28th, 2008, 03:48 PM

Does this work motorola l7 error 39 02 'hardy' 8.04?

I am running Hardy - 8.04 and I Installed the necessary packages as instructed on the first page and I ran moto4lin and it works fine with my Motorola L6.

If it supports your phone then it should work! I just got the canon_ip4700 app position error 2 hours back and had it up and running in no time!

all I need to figure out is how do I install my explicit collection of adult games on the phone! :D


Chilongola

September 29th, 2008, 03:33 AM

Still cannot get it to work with my VRi, motorola l7 error 39 02. It has been working fine with V3 and L6.


davesinger

September 30th, 2008, 08:10 PM

I'm new at this.Usually I get stuff done by trial and error (and reading the entire thread) but I'm stumped on this one.
OS – Hardy Heron, Phone Motorola W385

I was not able to get the correct vendor and product codes to 'stick' usin moto4lin so I edited moto4linrc and retried to connect. It accepted the changes but gave me the following errors:

Moto4lin opens, following messages:
Messages:
[info] Phone is unpluged. Please connect it
[info] Phone pluged as AT
Try to connect
[info] AT phone found
[info] Switching device /dev/tty/USB0 to P2K mode.
[error] Unable to open device
[error] Please check preferences
[error] Unable to connect

btw: I got the same errors using device /dev/tty/USB1, /dev/tty/USB0, and /dev/ttyACM0 – I also tried the PK Product ID: 2b41 because http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/W385 shows that as the correct code (even though when I click 'Update List' 2b44 is pulled from the phone (?)

When I select 'Switch to P2K' the messages are the same.
[info] Switching device /dev/tty/USB0 to P2K mode.
[error] Unable to open device
[error] Please check preferences

The vendor codes (at least the AT ones and the device) are as edited; I don't know about the P2K's because it won't switch over.

This looks similar to post 179 and 182 may answer it (but I'm unclear on exactly where to edit the aliases file) Any ideas? Help would be greatly appreciated.


utopyr

September 30th, 2008, 10:57 PM

Hit the same thing, checked for svn, sure enough, this page
http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/SVN_Installation
says
Obtaining moto4lin source from CVS (obsolete!)



Installing moto4lin

We are going to get the moto4lin source from a cvs repository. You might get an error from cvs at this stage, ignore and proceed. Asked for password? Just press Enter.
Code:

~$cvs cs source v1.0.0.71 error login


At this point I receive a password prompt and hit "enter" and it just drops to the next line blank blinking cursor, does not continue.

EDIT: After about 5 minutes:



[email protected]:~$ cvs -d:pserver:[email protected]:/cvsroot/moto4lin login
Logging in to :pserver:[email protected]:2401/cvsroot/moto4lin
CVS password:
cvs [login aborted]: connect to cvs.sourceforge.net(66.35.250.207):2401 failed: Connection timed out



Any ideas?


fab.fucci

October 4th, 2008, 06:27 AM

hey there.I am hoping someone can help me. After many failed attempts I found this article (excellent) and my hopes scaled new heights. Unfortunately I cant get rid of this (E_openPhone: Unable to set configuration) message and just cant connect my v3.although I get '[info] Phone pluged as P2K' - downhill from there though

I feel like I'm very close but obviously missing something. I use 8.04 LTS an being relatively new, I'm maybe not using the right compiliers or libraries maybe?


fab.fucci

October 4th, 2008, 08:36 AM

I still cannot sort my issues so I was hoping someone could post how I remove moto4lin completely, I'd like to try n start it all again.

I apologies for the vaugness (if such a word) I've been trying to sort it for a while and I'm close to over it. I think I have tried every permutation and combination of varying installation instructions across many threads and websites.this is my last hope, if someone could advise how to blow the current install away please advise.I thought I had better things to do on a friday!!! Its bloody saturday now!!!!


lingenfr

November 8th, motorola l7 error 39 02, 2008, 06:22 PM

I still cannot sort my issues so I was hoping someone could post how I remove moto4lin completely

Go to a command prompt and type

sudo apt-get remove moto4lin

and you should be good to go. Cheers.


oarion7

November 13th, 2008, 10:04 AM

This works great! Using Hardy Heron and Motorola V190.

Thanks!!


davesinger

December 28th, 2008, motorola l7 error 39 02, 11:26 PM

Ok, I finally got the answer to my question. Trial and error is a wonderful thing if you motorola l7 error 39 02 corrupt the files.
I had to edit the moto4lin preference files manually, moto4lin wouldn't accept the changes so it wouldn't connect. The file to edit is /home/username/.qt/moto4linrc. It is in the hidden administrative prohibition error ".qt" so you need to view hidden files to get to it. The file should read as follows (everything between the - - - - - - - - - - - -'s):
- - - - - - - - - - - -
[device]
cfgACMdevice=/dev/tty/USB0
cfgATproduct=2b44
cfgATvendor=22b8
cfgAutoConnect=1
cfgDetachDriver=0
cfgP2Kproduct=2b41
cfgP2Kvendor=22b8

[filemanager]
cfgAutoExpandDirTree=0
cfgAutoUpdateFileList=0
cfgGoLastFolder=0
cfgLoadList=0
- - - - - - - - motorola l7 error 39 02 - - -

After saving the file (I'd recommend making a backup of the original file first, just in case) go into terminal and use the commands:

sudo modprobe usbserial vendor=0x22b8 product=0x2b44
sudo moto4lin

You can find details of the preferences at http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/W385 but I think there is a typo in the P2K section (missing a slash)


Chilongola

December 29th, motorola l7 error 39 02, 2008, 04:53 AM

which model phone is this for?
Tks

Got it w385, sorry


davesinger

December 30th, 2008, 11:51 PM

Ok, I finally got the answer to my question. Trial and error is a wonderful thing if you don't corrupt the files.
I had to edit the moto4lin preference files manually, moto4lin wouldn't accept the changes so it wouldn't connect. The file to edit is /home/username/.qt/moto4linrc. It is in the hidden directory ".qt" so you need to view hidden files to get to it. The file should read as follows (everything between the - - - - - - - - - - - -'s):
- - - - - - - - - - - -
[device]
cfgACMdevice=/dev/tty/USB0
cfgATproduct=2b44
cfgATvendor=22b8
cfgAutoConnect=1
cfgDetachDriver=0
cfgP2Kproduct=2b41
cfgP2Kvendor=22b8

[filemanager]
cfgAutoExpandDirTree=0
cfgAutoUpdateFileList=0
cfgGoLastFolder=0
cfgLoadList=0
- - - - - - - - - - - -

After saving the file (I'd recommend making a backup of the original file first, just in case) go into terminal and use the commands:

sudo modprobe usbserial vendor=0x22b8 product=0x2b44
sudo moto4lin

You can find details of the preferences at http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/W385 but I think there is a typo in the P2K section (missing a slash)
what I don't get is WHY DOESN'T IT WORK NOW!!! Two days later. I'm doing exactly the same things, typing the same commands. And it won't switch to P2K. It's getting to the point where I may go back to my old LG phone and Bitpim.


iconfixit

January 21st, 2009, 11:44 AM

I was wondering if any on else has a Motorola L6 that they got to work. I have tried everything that I can find and think of but no luck with getting to work. I am brand new to Ubuntu though so thats not saying much. LOL. I would applicate any and all the help I can get thank you very much.


Chilongola

January 22nd, 2009, 05:32 PM

Hi, welcome! If you do a "look back" in this thread you will see that there has been a few successes with the L-6. I did, with not much effort. My V3-i though is a no, no.


iconfixit

January 23rd, 2009, 02:05 AM

I have looked at most of the post and over the internet and still can not get my L6 to connect.


DaveAK

January 23rd, motorola l7 error 39 02, 2009, 04:49 AM

I set this up by following the moto4lin wiki instructions for my KRZR and I can connect to the phone just fine. I get a list of files and can download files, but when I go to upload, and select a file from my home directory in the Open File dialog box, it says file not found. I ran moto4lin as sudo, and even chmod the file to 777, but still no luck. What gives?


DaveAK

January 23rd, 2009, 05:03 AM

Well, after installing p2kmoto it now uploads files. Don't know why, but at least it works. :)


iconfixit

January 26th, 2009, 04:35 AM

I have tried to run moto4lin as sudo and installed p2kmoto but still nothing.


jbrid

February 19th, 2009, 02:16 PM

I tried my darndest to get moto4lin to work with my w755. No luck. :icon_frown:




$ cat .qt/moto4linrc
[device]
cfgACMdevice=/dev/ttyUSB1
cfgATproduct=2b44
cfgATvendor=22b8
cfgAutoConnect=1
cfgDetachDriver=0
cfgP2Kproduct=2b41
cfgP2Kvendor=22b8

[filemanager]
cfgAutoExpandDirTree=0
cfgAutoUpdateFileList=0
cfgGoLastFolder=0
cfgLoadList=0

$ uname -a
Linux CATALUX 2.6.27-11-generic #1 SMP Thu Jan 29 19:24:39 UTC 2009 i686 GNU/Linux
$ lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 003: ID 045e:0040 Microsoft Corp. Wheel Mouse Optical
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 22b8:2b44 Motorola PCS
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
$ sudo p2ktest
P2k Test
Device list:
1d6b:0002: [Linux 2.6.27-11-generic ehci_hcd] [EHCI Host Controller]
045e:0040: [Microsoft] [Microsoft 3-Button Mouse with IntelliEye(TM)]
1d6b:0001: [Linux 2.6.27-11-generic uhci_hcd] [UHCI Host Controller]
1d6b:0001: [Linux 2.6.27-11-generic uhci_hcd] [UHCI Host Controller]
22b8:2b44: [Motorola Inc.] [Motorola W755]
1d6b:0001: [Linux 2.6.27-11-generic uhci_hcd] [UHCI Host Controller]
No phone found.
$ moto4lin
Motorola l7 error 39 02 filename is null/empty
Form1
PhoneMan
New mode: 1
P2kProc::doConnect()
Unable to connect: Resource temporarily unavailable

Moto4lin Interface:
[info] Phone is unpluged. Please connect it
[info] Phone pluged as AT
Try to connect
[info] AT phone found
[info] Switching device /dev/ttyUSB1 to P2K mode.
[debug] nread=-1, errno=11
[error] Unable to connect



Incidentally, I could not get my phone to work with KMobileTools either. My suspicion motorola l7 error 39 02 that Motorola's latest software is blocking access via these tools. I haven't tried the Windows tools yet.


Mark_in_Hollywood

March 3rd, 2009, 02:53 AM

I recently got a Moto V195s and moto4lin opens it up just great. Now, if someone can tell me how-to synch the instrucment's phonebook with a copy of the phonebook on my 'puter, I'ld be grateful.


Cuba71

March 25th, 2009, 09:32 PM

Motorola RAZR V3xx
After reading carefully all the posts in this thread, and some of the links, I'm as far as been able to establish the connection between MOTO4LIN and the phone.
Then I get:

sendControl Error: [error sending control message: Broken pipe]


This is what my moto4linrc file looks like:



[device]
cfgACMdevice=/dev/ttyACM0
cfgATproduct=6402
cfgATvendor=22b8
cfgAutoConnect=1
cfgDetachDriver=0
cfgP2Kproduct=6401
cfgP2Kvendor=22b8

[filemanager]
cfgAutoExpandDirTree=0
cfgAutoUpdateFileList=1
cfgGoLastFolder=0
cfgLoadList=0

Any help, anyone?

Thank you


aidiazmin

April 20th, 2009, 12:00 AM

Hi.

I,m new on using ubuntu.I,m using ubuntu 8.04 LTS.
I,m wanted to use moto4lin on my old handphone Motorola E398.

I,m use all the "magic" words step by step without having problem on installing the moto4lin.

1.sudo apt-get install cvs
2.sudo apt-get install libqt3-mt-dev
3.sudo apt-get install zlib1g-dev
4.sudo apt-get install libusb-dev

Then Im having problem on the next step. But Im found other way.

5.sudo apt-get install moto4lin
6.Succes on Installing
7.sudo gedit /home/aidiazmin/.qt/moto4linrc
8.I adjust it by the number given on the wiki http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/Category:Models

But then Im having other problems :

[info] Phone is unpluged. Please connect it
Try to connect
[error] No phone found. Check preferences for AT Vendor/Product ID
[error] Unable to connect

For the terminal it stated:
Form1
PhoneMan
doActConnect
doActConnect
P2kProc::doConnect()
(E_drv_connect: no phone)


About for some our in trial and errors I got this solution

I go for my phone settings---->connection----->usb setting
and change it to data/fax connection
I didnt know if all motorola got this setting but It,s on my E398

so I ran back the program. Its work like charm. tahnks for moto4lin for this program. Its ease me.

Thanks for all the support here. I hope that this will help others that using same as my phone.
Thanks.:D


dBuster

May 2nd, 2009, 03:58 AM

Okay so I try to get my v3m to connect and it starts to connect, via usb cable that is, and then after about 30 seconds it disconnects and wait, give it 30 seconds it tries to connect again.

It repeats this over and over again and I can not get it to connect via usb what so ever. I am using Jaunty and have tried moto4lin, kmobiletools and neither one work.

Any ideas??


wizard10000

May 3rd, 2009, 08:55 PM

Spam (searched for bitpim threads) but I got mine working.

I purged the 1.0.6 installation from Jaunty and installed v1.05 from Soureforge and my phone connected first time on /dev/ttyACM0 - wouldn't connect at all with the version of bitpim that comes with Jaunty.

Link to sourceforge archive:

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=75211&package_id=75636


warpasylum

May 9th, 2009, 07:54 PM

Just wanted to thank serj_alligator, motorola l7 error 39 02. I've been messin' with this all day with no luck. Turns out all I had to do was change usb settings to data/fax connection. good to go now. Just have to run as root.


newpublic

May 10th, 2009, 09:17 AM

some infomation in the web:
http://www.motoedy.cn/thread-53596-1-1.html
you can have a try !:KS


whiteguy1104

August 1st, 2009, 01:46 AM

I've tried everything I could find for my RAZR V3m, even up to and including the SVN compile and install.

I get no further than:


[info] Phone pluged as P2K
Try to connect
kx project audio error Phone connected as P2K
[error] Unable to get phone model
[error] Unable to get drive name
[error] Unable to get file count
[error] Unable to get drive name
Getting file list
[error] Unable to get drive list
Complete

Nothin'.

exactly my problem same phone everything


anotherone33

September 30th, 2009, 02:37 AM

motorola l6 usb connect on ubuntu jaunty 9.04 .
>extremely simply<
install from synaptic (gestore pacchetti) (or sudo apt-get install .)
- kmobiletools
- moto4lin
- p2kmoto
remember for moto4lin the configuration (http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/L6) (http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/L6) ! :

you can look in attached zipped images how is working fine !

you can backup and explore all files in l6 . with moto4lin
you can see and backup all your sms and contacts and more . with kmobiletools

enjoy ! thanks folks before me. for this to be possible .

other phones . see right configuration in wiki sourcerge click model (http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/Category:Models) (http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/Category:Models)


dudiao

December 9th, 2009, 09:41 PM

So I have successfully loaded ringtones from my Linux box onto my w385 with moto4lin, but they don't play - you hear a little burp but that's all. The phone says they are there and are the correct size, the file attributes are correct, and all of the original verizon ringtones work. I have tried all different lengths up to 30 seconds, both mp3 and qcp, all different bit rates, used raw files or audacity modified or iwrt.com supplied. I have followed all the hints about deleting motorola l7 error 39 02 data bases, restarting, and even removing the battery. Everything gives me a file in a/brew/mod/my_ringers that just burps at me. I'm frustrated because so many people here get through the upload process but once the ringtone (http://howardforums.com/showthread.php?p=13265891#) is on the phone it just works. Any thoughts?


manolomanolo

January 27th, 2010, 01:00 PM

Hi.

I am trying to connect my Motorola Razr V3i to my Ubuntu Karmic Koala.

I am trying to use Moto4lin but I am not able to browse my phone contact and file system.

Can anyone help me please?
Thank you.


manolomanolo

January 27th, 2010, 01:07 PM

Ok, I managed to connect. Is there any way to access the phone book?


Aped

March 25th, 2010, 04:13 AM

Ok, I managed to connect. Is there any way to access the phone book?

How? I've been trying to get this to work, different combinations of numbers in fields, press this button before that one, for an age. I feel like I'm trying to figure out some ritual from scratch.


Chutler

June 21st, 2010, 02:10 AM

How? I've been trying to get this to work, different combinations of numbers in fields, press this button before that one, for an age. I feel like I'm trying to figure out some ritual from scratch.

I'm having problems as well. I'm trying to set up a razr V3 (at least that's what it says on the serial # label) and having no luck.

I'm running moto4lin as sudo.

ACM device: /dev/ttyACM0
AT Vendor: 22b8
AT Product: 4902
2PK Vendor: 22b8
2PK Product: 4901

And no dice.I keep seeing this in the terminal:


[email protected]:~$ sudo moto4lin
Form1
PhoneMan
New mode: 2
doActConnect
doActConnect
P2kProc::doConnect()
doActConnect
sendControl Error:[error sending control message: Broken pipe]
sendControl Error:[error sending control message: Invalid argument]
(E_getPhoneName: E002)
sendControl Error:[error sending control message: Broken pipe]
sendControl Error:[error sending control message: Invalid argument]
(E_getDriveName: E002)
sendControl Error:[error sending control message: Broken pipe]
(E_fileCount: E001)
sendControl Error:[error sending control message: Broken pipe]
sendControl Error:[error sending control message: Invalid argument]
(E_getDriveName: E002)
sendControl Error:[error sending control message: Broken pipe]
sendControl Error:[error sending control message: Invalid argument]
(E_getDriveName: E002)
doActConnect

Any thoughts? :confused:


anotherone33

July 29th, 2010, 05:55 PM

seen this list http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/to reach your razor v3?

also for me again problems with l6 (loose instructions, frustrating) .

again, with moto4lin seem needs
> sudo moto4lin

Preferences: (this exactly)
ACM device: /dev/ttyACM0
AT Vendor: 22b8
AT Product: 4902
2PK Vendor: 22b8
2PK Product: 4901

Push >Switch to p2k

then up . push Connect

Update list .

ok. running again, again all files. thanks.
l6 exact instruction (that above), here http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/L6.


anotherone33

July 29th, motorola l7 error 39 02, 2010, 05:56 PM

I changed the title for google searchs. Thanks. Bye.

not c650 but l6


CongoJim

July 31st, 2010, 08:06 PM

seen this list http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/to reach your razor v3?

also for me again problems with l6 (loose instructions, frustrating) .

again, with moto4lin seem needs
> sudo moto4lin

Preferences: (this exactly)
ACM device: /dev/ttyACM0
AT Vendor: 22b8
AT Product: 4902
2PK Vendor: 22b8
2PK Product: 4901

Push >Switch to p2k

then up . push Connect

Update list .

ok. running again, again all files. thanks.
l6 exact instruction (that above), here http://moto4lin.sourceforge.net/wiki/L6.

Do bear in mind that if during a session you unplug your phone and plug it back in it'll show up as ttyACM1 or 2 or 3 each time you unplug but at reboot back to ttyACM0, motorola l7 error 39 02. You can reboot or change it in the preferences as needed just look on the list, no connection on ttyACM0 but ttyACM1 exists, ding ding ding, there's your solution.


lockjaw$

January 7th, 2011, 03:50 PM

It also works superb for Motorola V1050 :)


Morpholinux

August 27th, 2011, 06:17 PM

http://moto4lin.sourceforge.net/wiki the link to the english page does not work!
And I do not know german!

got problems with motorola ve240


Powered by vBulletin® Version 4.2.2 Copyright © 2022 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.